“Op de Hoogte”
Onafhankelijke huis aan huis gezinsblad voor Wagenborgen

Recreëren in Wagenborgen

Ook in recreatief opzicht heeft Wagenborgen de toerist veel te bieden. Aan de boorden van het Hondshalstermeer is de camping Klein Finland gesitueerd.

Genieten van Finse sferen in Oost-Groningen

Finland is natuur en ruimte, bossen, meren en houten woningen. Wie deze rustieke Finse entourage wil ervaren, hoeft beslist niet helemaal af te reizen naar Scandinavië. Die typisch Finse sfeer proef je op Vakantie en Recreatieoord  "Klein Finland", gelegen aan de rand van het 185 hectare grote Hondshalstermeer, met graslanden, rietvelden en temidden van bossen.In de omgeving van ons Vakantie en Recreatieoord vinden toeristen en recreanten een breed scala aan recreatieve mogelijkheden. Ontspannen en genieten van rust, ruimte en prachtige natuur, zijn actief bezig of maken uitstapjes in Oost-Groningen en omstreken, een bijzonder enerverende regio. Dit alles maakt "Klein Finland" tot een weldaad voor de geest, een ideaal vakantieoord voor vijftig plussers en gezinnen met jonge kinderen

Het Hondshalstermeer is een natuurgebied waar men heerlijk kan wandelen en fietsen. Voor vissers is het Hondshalstermeer een eldorado. Ook het dorp Wagenborgen heeft de toerist veel te bieden. Er is een wandelroute door het dorp uitgezet. De bezienswaardigheden langs deze route laten u kennismaken met de rijke historie van ons dorp. Absoluut hoogtepunt van deze route is ongetwijfeld een bezoek aan de schitterende tuinen van de familie Niehof.

Verder zijn er nog de natuurgebieden Proostmeer en het Wagenborgerbos waar u volop kunt genieten van de prachtige natuur en weidse vergezichten. Rondom ons dorp zijn twee fietsroutes uitgezet van 25 en 40 km. Ook voor liefhebbers van musea valt er in de directe omgeving van Wagenborgen veel te genieten. Zo is in ’t Waar het kinderwagen museum te vinden. In Noordbroek zijn het strijkijzermuseum en het porcelein museum gehuisvest. In Nieuwolda kunt u een stoomgemaal bezoeken en enkele kilometers verderop is het bekende oude vissersdorp Termunterzijl gelegen.

Daarnaast beschikt Wagenborgen over voldoende hotelruimte om gasten plaats te bieden. Bovendien beschikken de beide hotels Hotel Klavervier en Hotel de Wagenbergh over een uitstekende keuken.

Klein Finland

Klein Finland

Proostmeer

Proostmeer

Wagenborgen

Wagenborgen

Buxushof

Buxushof

Hotel Wagenbergh

Hotel Wagenbergh

Hotel Klaver Vier

Hotel Klaver Vier

Heeft u nieuws voor deze pagina? Meldt het ons door middel van het contactformulier!