“Op de Hoogte”
Onafhankelijke huis aan huis gezinsblad voor Wagenborgen

Over ons

Het dorp Wagenborgen, dat deel uitmaakt van de gemeente Delfzijl, heeft een eigen dorpskrant “Op de Hoogte”: die wekelijks uitkomt in een oplage van 900 exemplaren. De Stichting dorpskrant Op de Hoogte die de krant exploiteert, heeft ook een eigen website, www.odhw.nl, deze website brengt wekelijks de dorpskrant uit op het internet.

Op de Hoogte is een weekblad voor Wagenborgen en is opgericht in 1988. Op het moment van uitgave was het de grootste krant van Nederland. Niet in oplage maar in grootte. De krant wordt huis aan huis verspreid in Wagenborgen.

Op de Hoogte was de eerste dorpskrant in Nederland die op het internet verscheen. (1992)

In 2011 werd de Op de Hoogte, samen met de andere dorps en wijkkranten van Delfzijl uitgeroepen tot held van de gemeente Delfzijl. Dit initiatief van de gemeente Delfzijl, de RABO bank en de AKZO leverde ons een leuke financiële injectie op waardoor we, samen met verkregen de Dorpssubidie, een vouwmachine konden aanschaffen.

Sedert 27 december 2011 is Op de Hoogte officieel een stichting geworden. De stichting draagt de naam: dorpskrant Op de Hoogte Wagenborgen.

Andere uitgaven van de Stichting zijn:

-Wagenborgen in oorlogstijd van SWDP Bos

-Fiets en wandelroute's in en om Wagenborgen

-Jubleum boekje Op de Hoogte 25 jaar

-Jaarboek  2013, 2014, 2015